Door de Coronacrisis en het vele thuiswerken zijn veel auto’s de afgelopen jaren een stuk minder gebruikt. Maar auto’s zijn gemaakt om er regelmatig mee te rijden. Door stilstand kunnen er diverse problemen ontstaan, zoals een lege of kapotte accu, misvormde banden, verstopte leidingen of zelfs verontreinigde brandstof.

Zeker oudere hybride voertuigen die altijd op 98-benzine reden en nu op E10, moeten opletten. De ethanol in deze benzine kan vocht aantrekken wat tot condens in de tank kan leiden. En dat heeft weer roestvorming en vermindering van de houdbaarheid van de benzine tot gevolg. Met een grotere kans op verstoppingen!

Ook elektrische auto's kunnen kuren krijgen van lang stilstaan. Denk hierbij aan accupakketten die het niet goed meer doen, banden met vlakke plekken ("flat spots"), enzovoort.

Kom daarom langs voor een zomercheck waarbij uw auto op 18 punten wordt gecontroleerd, zodat u zorgeloos op vakantie kunt.

Is het op het moment dat u dit leest lente, herfst of winter? Ook dan kunt u gewoon terecht voor een (vakantie) check voor uw elektrische of hybride auto, bij EV-Team Autoservice Peerdeman.