Open

Nieuws

18/11/2021

Zorg dat u veilig de weg op gaat in de winter

Zorg dat u veilig de weg op gaat in de winter
De weersomstandigheden zijn een stuk zwaarder door gladheid en neerslag tijdens de winter. Bereid je auto dus goed voor op de winter. Wij helpen je een handje met deze tips.

Wat natuurlijk niet kan ontbreken is de bandenwissel. Op tijd je zomerbanden vervangen voor winterbanden is essentieel. Zo weet je zeker dat je veilig op weg gaat.

Zorg dat je niet alleen korte ritjes maakt. Dit zorgt ervoor dat je dynamo de accu niet voldoende kan bijladen en daardoor de grootste kans dat je met een lege accu staat. Bij koude temperaturen ontlaadt je accu namelijk het snelst.

De ruitenwisservloeistof op tijd bijvullen met een antivriesvariant. Deze vloeistof kun je herkennen aan de blauwe kleur. In tegenstelling tot de variant voor de zomer. Deze is vaak roze van kleur en dus zonder antivries.

Goed zicht is erg belangrijk. Zorg voor schone ruiten, die beslaan minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten, en is de kans op condens stukken kleiner.

Gebruik een antivries deken voor je voorruit. Zo voorkom je dat je elke ochtend je voorruit moet krabben. Dat scheelt je veel tijd! Ook een goede manier om je ruiten ijsvrij te krijgen is met ruitontdooier.

Voorkom dat je deur vastvriest door de rubbers goed in te smeren met een speciale stick. Het kan natuurlijk erg vervelend zijn om in de kou te staan en de auto niet in te kunnen.

Gebruik de handrem het liefst niet bij extreem koude temperaturen. De handrem kan namelijk vastvriezen. Laat de auto daarom in de eerste versnelling of P staan. Veel auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een elektronische handrem, bij dit systeem zou vorst niet voor problemen moeten zorgen.

Het is slim om een set samen te stellen met winterspullen. Zo heb je altijd wat spullen bij de hand die je kunnen helpen als er vorst optreedt. Denk aan een ruitondooier of ijskrabbers.

Terug naar overzicht